Chemieplatform

platform

 

Meer dan 120 middelbare scholen tekenden in voor een schoollicentie Elementaire Chemie (2de graad) en/of Chemie Interactief (3de graad). Het initiatief komt dus duidelijk tegemoet aan een behoefte.

Zowel Elementaire Chemie als Chemie Interactief bevatten interactieve oplossingen van de oefeningen. In Chemie Interactief kan je ook honderden meerkeuzevragen (en oplossingen) uit de chemie-olympiades en de toelatingsexamens arts-tandarts sinds 1999 raadplegen.

De leerwerkboeken, leerboeken en meerboeken kunnen gedownload worden als zowel PDF- als Word-bestanden. Dit laatste laat de leerkracht toe om bepaalde onderdelen weg te laten of toe te voegen, extra oefeningen op te nemen, ...

Voor een schoollicentie voor Elementaire Chemie of voor Chemie Interactief betaal je €50 inclusief BTW per jaar. Een licentie is 12 maanden geldig en is dus niet schooljaar-gebonden. Je kan dus op elk ogenblik intekenen.

Maar er is meer! Een schoollicentie voor ons Chemieplatform kost slechts €70 (inclusief btw, per jaar). Via dit Chemieplatform krijgt de school (leerkrachten en leerlingen) niet enkel toegang tot Elementaire Chemie en Chemie Interactief, maar ook toegang tot acht andere domeinen: 

Chemielexicon

In dit Chemielexicon worden meer dan 1000 chemische begrippen gedefinieerd en kort besproken. Het Chemielexicon werd origineel uitgegeven als cd-rom. Meer info hier.

Beschrijvende chemie

Volgens de eindtermen moeten de leerlingen een aantal enkelvoudige en samengestelde stoffen kennen. Je vindt hier een uitgebreid overzicht.

Periodiek Systeem der Elementen

Dit Periodiek Systeem der Elementen van essenscia bevat een schat aan informatie over het gebruik van de verschillende elementen, alsook over hun ontdekking, voorkomen, bereiding, ...

Isomerie-overzicht

Een uitgebreid overzicht van de diverse isomerievormen

Nomenclatuur Anorganische chemie

Nomenclatuur Organische chemie

Historiek van de Chemie

Op deze pagina vind je tekeningen van veertig historische figuren (printklaar op A4- en A3-formaat) en veel meer. Dit werd origineel uitgegeven als cd-rom. Meer info hier.

Mendelejev

Alles over Dimitri Ivanovitch Mendelejev en het Periodiek Systeem - Powerpointpresentaties, teksten, experimenten, ... Dit werd origineel uitgegeven als cd-rom. Meer info hier.

Een schoollicentie aanvragen?

Schoollicentie aanvragen/vernieuwen

Inloggen

Inloggen