Partners

Antwerp Young Minds

Antwerp Young Minds maakt deel uit van de Universiteit Antwerpen en van de Europese Fysica Vereniging en organiseert evenementen zoals de Physics Colloquia.

Meer informatie over Antwerp Young Minds vindt u hier.

Belgische Natuurkundige Vereniging

De Belgische Natuurkundige Vereniging - Belgian Physical Society (BPS) – wil de natuurkunde promoten en ondersteuning bieden aan fysici. Daarvoor organiseert zij diverse activiteiten en biedt tal van voordelen aan leden. Zo is er op de website informatie over mogelijke tewerkstelling en kan het electronisch magazine - B-Phy – worden gedownload. De BPS is tevens lid van de European Physical Society (EPS). Meer informatie op www.belgianphysicalsociety.be

Belgische Vereniging van Laboratorium Technologen

De Belgische Vereniging van Laboratorium Technologen (B.V.L.T - A.B.T.L.) is een nationale, multidisciplinaire vereniging van paramedische medewerkers in de klinische biologie. Meer informatie over B.V.L.T. vindt u hier.

 

ChemicAlumni

ChemicAlumni is de alumnivereniging voor alle oud-studenten Chemie, Biochemie & Biotechnologie aan de Universiteit Gent. Meer informatie over ChemicAlumni vindt u hier.

 

Chemistry Europe

Chemistry Europe is een organisatie van 16 Europese chemische verenigingen uit 15 Europese landen die opgericht werd in 1995 en meer dan 75 000 chemici vertegenwoordigt. Chemistry Europe publiceert een familie van hoogwaardige wetenschappelijke chemie-tijdschriften, die een zeer breed scala aan disciplines bestrijken.

Meer informatie over Chemistry Europe vindt u hier.

Chemistry Europe wordt in België vertegenwoordigd door het Comité van Beheer van het Bulletin (C.B.B.).

C.B.B. overkoepelt op dit vlak de twee Belgische chemische verenigingen (Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging and Société Royale de Chimie).

Meer informatie over C.B.B. vindt u hier.EFMC

De Europese Federatie voor Medicinale Chemie (EFMC) is een onafhankelijke vereniging die medicinale chemie verenigingen in Europa vertegenwoordigt. Het doel is om de wetenschap van medicinale chemie te bevorderen door het stimuleren van samenwerking en netwerken, door het verstrekken van opleiding en begeleiding, door het belonen van wetenschappelijke excellentie, en door het faciliteren van communicatie en beïnvloeding van belanghebbenden.

Meer informatie over EFMC vindt u hier.

essenscia

essenscia vzw, de Belgische federatie van de chemische industrie en life sciences is een multisectorale koepelorganisatie die de talrijke activiteitensectoren van de chemie, kunststoffen en life sciences vertegenwoordigt.

U kan zich hier abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief van essenscia.

Meer informatie over essenscia vindt u hier.

EuChemS

De Europese Chemische Vereniging (EuChemS) brengt chemie gerelateerde organisaties in heel Europa bij elkaar om hen één enkele stem te geven bij belangrijke wetenschappelijke- en beleidskwesties, gebaseerd op expert wetenschappelijke kennis.

EuChemS is een non-profit organisatie en heeft meer dan 40 aangesloten organisaties die samen meer dan 150.000 chemici in de academische wereld, de industrie, de overheid en professionele organisaties meer dan 30 landen in heel Europa vertegenwoordigt. EuChemS heeft verschillende afdelingen en werkgroepen, die alle gebieden van de chemie dekken en wereldklasse expertise bij elkaar brengen in de onderbouwing van wetenschap en ontwikkeling die nodig is voor innovatie.

Bekijk hier de maandelijkse nieuwsbrieven van EuChemS.
U kan zich hier abonneren op de maandelijkse nieuwsbrief van EuChemS.

Meer informatie over EuChemS vindt u hier.

EYCN

EYCN is de jongerenafdeling van EuChemS. Iedere chemicus onder de 35 jaar oud binnen EuCheMS is ook lid van EYCN.

Meer informatie over EYCN vindt u hier.

ie-net

ie-net staat voor de community van alle ingenieurs en technisch-geïnspireerde mensen. ie-net brengt niet alleen voor het eerst alle ingenieurs in Vlaanderen bijeen maar ook iedereen met een passie voor techniek en technologie.

Meer informatie over het ie-net vindt u hier.

 

flanders.bio

flanders.bio is de 'cluster' organisatie die een life sciences gericht netwerk ondersteunt. Zij doet dit via trainingen, deelname aan congressen, dienstverlening, en expert advies.

Meer informatie over flanders.bio vindt u hier.

IUPAC

De Internationale Unie voor Zuivere en Toegepaste Scheikunde (IUPAC) heeft tot doel de wereldwijde aspecten van de chemische wetenschappen te verbeteren en bij te dragen tot de toepassing van de chemie in de dienst van de Mensheid. Als een wetenschappelijke, internationale, niet-overheidsgebonden en objectieve instelling, kan IUPAC veel mondiale vraagstukken met betrekking tot de chemische wetenschappen aanpakken.

Meer informatie over IUPAC vindt u hier.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is onze Nederlandse zustervereniging voor chemie, life sciences, procestechnologie en (bio)moleculaire wetenschap.

Meer informatie over de KNCV vindt u hier.

Laborama

Laborama is de beroepsvereniging van leveranciers en producenten van labo materiaal in België. De hoofdactiviteiten zijn: Laborama Expo, LaboramaLux, Laborama Academy, Labojobs, Laborama stats, Laborama e-magazine en het Laborama Quality Service label.

Meer details op www.laborama.be

NCC

Het Nationaal Comité voor zuivere en toegepaste Chemie vertegenwoordigt de Belgische wetenschappers die in het domein van de Chemie werken in de International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC).

Meer informatie over het NCC vindt u hier.

RSC

De Sectie België van de Royal Society of Chemistry (RSC), opgericht in 1989, telt zowat 120 professional members en een uitgebreide lijst van 'Friends of RSC Belgium'. De sectie organiseert lezingen, bezoeken en ‘social events’ met als hoofddoel de chemische wetenschappen bij het grote publiek bekend te maken. De links met scholen worden nauwer aangehaald via ‘poster’ competities en andere activiteiten. Meer informatie op http://www.rsc.org/Membership/Networking/LocalSections/Europe/Belgium/index.asp

SRC

La Société Royale de Chimie is onze Waalse zustervereniging.

Meer informatie over SRC vindt u hier.

Talentenfabriek

Talentenfabriek is het job- en opleidingspunt voor de Antwerpse metaal- en chemiesector.

Meer informatie over Talentenfabriek vindt u hier.

Vereniging Leraars Wetenschappen (VeLeWe)

Enkele doelen van de vereniging zijn:

  • Leraren te ondersteunen in hun onderwijstaken in biologie, chemie, fysica en natuurwetenschappen aan de hand van haar website, nieuwsbrieven, navormingen, …
  • Links aan te bieden naar informatie over wetenschappen en didactiek van de wetenschappen.
  • Samenwerking met zusterverenigingen en met lerarenverenigingen van andere vakken te bevorderen.

Meer informatie op www.velewe.be

We Are Chemistry

We Are Chemistry verenigt kleine en grote bedrijven uit de chemische sector in Antwerpen die op zoek zijn naar kersvers gediplomeerd talent.

Meer informatie over We Are Chemistry vindt u hier.

Inloggen

Klik hier voor toegang tot het Chemieplatform (inclusief Elementaire Chemie en Chemie Interactief).

C2W | Mens & Molecule