Elementaire Chemie (2de graad)

Elementaire Chemie werd volledig vernieuwd:

  • de inhoud werd aangepast aan de nieuwste leerplannen,
  • de verspreiding ervan werd gemoderniseerd.

De cd-rom verdwijnt namelijk stilaan uit het straatbeeld. In heel wat laptops treffen we zelfs geen cd-reader meer aan. I-pads e.d. winnen stilaan veld. Daarom hebben we beslist om de inhoud van de Elementaire Chemie online aan te bieden via schoollicenties.

Na aankoop van een licentie krijgt de school (leerkrachten en leerlingen) een heel schooljaar lang toegang tot het domein "Elementaire Chemie".

Via deze licentie:

  • kan de leerkracht leerwerkboeken (acht versies: KO 3.1 / KO 3.2 / GO 3.1 / GO 3.2 voor het derde jaar , KO 4.1 / KO 4.2 / GO 4.1 / GO 4.2 voor het vierde jaar) downloaden en kopiëren voor gebruik door de leerlingen. Leerwerkboeken aan kopieerprijzen dus! Het gebruik is toegestaan zolang de schoollicentie loopt.
  • kunnen leerkrachten en leerlingen bij elk hoofdstuk een "meerboek" raadplegen, waarin ze meer informatie i.v.m. de behandelde onderwerpen terugvinden,
  • kunnen leerkrachten en leerlingen meer dan honderd audiovisuele elementen (videoclips van praktisch alle experimenten, simulaties, flashanimaties, molecuulmodellen, ...) bekijken.

Een eerste gebruikersreactie:

De nieuwe cursussen en de meerboeken zijn prima. Ook heel vlot om de leerlingen wat extra info mee te geven, zonder dat het “verplicht te leren” is. Meestal lezen ze dat nog het liefst en onthouden ze dat nog het best!
Mijn belangrijkste reden om voor deze cursussen te kiezen: goed gestructureerd, to the point, blijft goed bij de essentie, niet overladen met info die er langs alle hoeken en kanten bij hangt (is blijkbaar mode tegenwoordig...).

We hebben zelf ondervonden dat volgende didactische werkwijze zeer efficiënt is:

  • geef de leerlingen de opdracht om een bepaalde leerstof (of onderdeel) on-line te bekijken,
  • voer tijdens de volgende les de betreffende experimenten uit (of laat ze uitvoeren),
  • laat tijdens die les de leerlingen het leerwerkboek invullen en, eventueel, vragen stellen en oefeningen maken.

Ook voor leerlingen die een tijdje afwezig zijn biedt de schoollicentie uiteraard grote voordelen.

Schoollicentie

Vanaf 1 september t.e.m. 31 augustus van het volgende schooljaar. Bij inschrijving voor 1 september wordt de licentie onmiddellijk van kracht.

Elementaire Chemie
€ 45.00 per schooljaar voor scholen met een KVCV-schoollidmaatschap
€ 50.00 per schooljaar voor scholen zonder een KVCV-lidmaatschap

Elementaire Chemie + Chemie Interactief
€ 80.00 per schooljaar voor scholen met een KVCV-schoollidmaatschap
€ 90.00 per schooljaar voor scholen zonder een KVCV-lidmaatschap

Exclusief BTW

Inschrijven voor Chemie Interactief kan zeer binnenkort!

Wenst u een schoollicentie? Vul dan onderstaand bestelformulier in. Je krijgt dan onmiddellijk toegang tot het domein Elementaire Chemie. De factuur wordt per post toegestuurd.

Bestel hier uw schoollicentie