Welkom bij Sectie Voeding
De Sectie Voeding werd opgericht in 1978 en heeft dus een carrière van meer dan 40 jaar achter de rug.
Deze ervaring weerspiegelt zich in een waaier van activiteiten die door deze sectie werden georganiseerd. De organisatie van 2 edities van de 'European Conference on Food Chemistry', nl. Euro Food Chem III in Antwerpen (1985) en Euro Food Chem XII in Brugge (2003), mag op naam van de werkgroep Voeding geschreven worden. Er werden 4 Voedingscycli i.s.m. voedingsbedrijven georganiseerd rond actuele topics (o.a. globalisering, innovatie, ...). De symposiumreeks 'Voedingchemie in Vlaanderen - Trends in Levensmiddelenanalyse' was in 2013 aan haar 7e editie toe en bood een platform voor nieuwe en innovatieve trends in de levensmiddelenanalyse.
KVCV-Voeding is lid van EuCheMS (European Association of Chemical and Molecular Sciences) - Division of Food Chemistry.
Op donderdag 12 mei 2022 organiseerde KVCV-Voeding het symposium 'Monitoring and managing imminent risks in the food chain' te Melle.