Welkom bij Sectie Voeding

De Sectie Voeding werd opgericht in 1978 en heeft dus een carrière van meer dan 40 jaar achter de rug.

Deze ervaring weerspiegelt zich in een waaier van activiteiten die door deze sectie werden georganiseerd. De organisatie van 2 edities van de 'European Conference on Food Chemistry', nl.  Euro Food Chem III in Antwerpen (1985) en Euro Food Chem XII in Brugge (2003), mag op naam van de werkgroep Voeding geschreven worden. Er werden 4 Voedingscycli i.s.m. voedingsbedrijven georganiseerd rond actuele topics (o.a. globalisering, innovatie, ...). De symposiumreeks 'Voedingchemie in Vlaanderen - Trends in Levensmiddelenanalyse' was in 2013 aan haar 7e editie toe en bood een platform voor nieuwe en innovatieve trends in de levensmiddelenanalyse.

KVCV-Voeding is lid van EuCheMS (European Association of Chemical and Molecular Sciences) - Division of Food Chemistry.

Op woensdag 24 mei 2017 organiseerde KVCV-Voeding het symposium 'Trends in Food Analysis VIII' in Gent.

Van 2 tot 4 oktober 2017 organiseerde KVCV-Voeding in Gent de workshop 'Development, implementation and follow-up of a GLP quality system'.

Op donderdag 15 maart 2018 organiseerde KVCV-Voeding haar 100e activiteit 'Uitdagingen voor onze voeding: zekerheid, veiligheid en kwaliteit'.

Op donderdag 6 december 2018 organiseerde KVCV-Voeding de studiedag 'Giftige planten en hun toxines - Wetgeving, controle en beheersing van giftige planten in de voedselketen'.

Op woensdag 6 november 2019 organiseerde KVCV-Voeding de studiedag 'Welke kwaliteitssystemen zijn van toepassing in de voedingssector?'.