Chemie Interactief (3de graad)

Chemie Interactief werd volledig vernieuwd:

  • de inhoud werd aangepast aan de nieuwste leerplannen,
  • de verspreiding ervan werd gemoderniseerd.

Na aankoop van een licentie krijgt de school (leerkrachten en leerlingen) een heel schooljaar lang toegang tot het domein "Chemie Interactief".

Via deze licentie:

  • kan de leerkracht leerboeken downloaden en kopiëren voor gebruik door de leerlingen. Leerboeken aan kopieerprijzen dus! Het gebruik is toegestaan zolang de schoollicentie loopt. De zes leerboeken zijn:

Anorganische Chemie XL en Organische Chemie XL: deze leerboeken bevatten de zeer uitgebreide leerstof, meer dan voorgeschreven in de leerplannen. Ideaal voor leerlingen die zich voorbereiden voor de chemie-olympiade, de toelatingsproef arts-tandarts of het hoger onderwijs in het algemeen.

Anorganische Chemie en Organische Chemie: deze leerboeken bevatten de leerstof voorgeschreven in de leerplannen van het gemeenschapsonderwijs.

Structuur en eigenschappen van de materie en De chemische reactie: deze leerboeken bevatten de leerstof voorgeschreven in de leerplannen van het katholiek onderwijs.

  • kunnen leerkrachten en leerlingen talrijke audiovisuele elementen (videoclips van praktisch alle experimenten, simulaties, flashanimaties, molecuulmodellen, ...) bekijken.

Voor leerlingen die een tijdje afwezig zijn biedt de schoollicentie uiteraard grote voordelen.