Welkom bij Sectie Voeding

De Sectie Voeding werd opgericht in 1978 en organiseert ondertussen al 45 jaar activiteiten in het domein van de chemische analyse van voeding. 

De sectie tracht de academische wereld, het onderwijs, de industrie en de burgers dichter bij elkaar te brengen en kennis over voeding en meer bepaald over de chemische analyse van voeding uit te wisselen. 

De werkgroepleden komen regelmatig samen om wetenschappelijke onderwerpen te bespreken en om activiteiten te organiseren die openstaan voor het brede publiek. 

De werkgroep heeft ondertussen al heel wat ervaring in het organiseren van activiteiten. In 1985 en 2003 organiseerde de werkgroep als lid van EuChemS (European Chemical Society) Food Division twee maal het internationaal congres EuroFoodChem in Vlaanderen.  

Verder organiseert de sectie regelmatig een editie van de symposia ‘MS in Food & Feed’ en ‘Trends in Food Analysis’. 

Vanaf het najaar 2023 organiseert de sectie Voeding ook interessante avondlezingen waarbij korte, laagdrempelige voordrachten en netwerking centraal staan. 

De eerste succesvolle avondlezing ging door op donderdag 21 september 2023: ‘Een goede gezondheid begint in je darmen: de chemie achter de schermen‘. Meer info vind je op deze pagina. 

De tweede avondlezing vond plaats op 8 november 2023 te Gent: 'Zuurdesem: de toekomst van het brood ligt in zijn verleden' door ir. Stefan Cappelle, Puratos. Meer info vind je op deze pagina.

Op donderdag 22 februari 2024 vindt de volgende avondlezing plaats te Etterbeek (VUB). Nathalie De Clercq en Stefan Vervliet (Cargill) zullen ons wegwijs maken in de wondere wereld van chocolade: 'Chocolade: de chemie achter de smaak'. Meer info en inschrijvingen op deze pagina.

 

Neem gerust een kijkje op de website van onze sectie of de andere secties en word lid van KVCV.