Symposium 'Uitdagingen voor onze voeding: zekerheid, veiligheid en kwaliteit'

15 maart 2018 13:30 – 17:00
Locatie: Congrescentrum De Montil, Moortelstraat 8, Affligem, Vlaanderen, België
Categorie: Voeding

Een selectie foto's kan u bekijken via deze link.

De sectie Voeding van de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) bestaat 40 jaar. Ze bestaat uit 26 actieve werkgroepleden die werkzaam zijn of waren in de academische wereld, overheid en industrie.

De missie van de sectie Voeding is het verspreiden van wetenschappelijke informatie over voeding en aanverwante disciplines.
Op studiedagen, congressen en workshops kwamen analysemethoden, laboratoriumtechnieken, interpretatie van meetgegevens al ruim aan bod en werd aandacht geschonken aan de toepassing van de eetwarenwetgeving.

Op dat vlak wil de sectie voeding een schakel vormen tussen maatschappij, onderwijs en de voedingsindustrie en aanverwante industrieën.

De sectie Voeding is fier u na 40 jaar haar 100e activiteit te kunnen aankondigen. De 100e is een moment om stil te staan bij verleden, heden en toekomst van de mens en zijn voedsel. In een geglobaliseerde wereld met een steeds groeiende wereldbevolking, die steeds meer in steden leeft en aan de wijzigende klimaat- omstandigheden onderhevig is, zijn zekerheid over de voedselvoorziening, voedselveiligheid en behoud van de kwaliteit van ons voedsel dé uitdagingen.

Drie gerenommeerde sprekers zullen elk vanuit hun oogpunt hun visie over deze uitdagingen geven.

KVCV-sectie Voeding hoopt met deze studienamiddag een ruime kring van belangstellenden in en buiten de KVCV te bereiken en zo de aanzet te zijn voor de sectie om nog lang informatie over voeding te kunnen verspreiden.

Programma

 • 13.30 u Registratie en onthaal

 • 14.00 u Verwelkoming
  drs. Rudy Calders, voorzitter KVCV sectie voeding
  dr. Rudofl Vanheertum, voorzitter KVCV sectie Kekulé, bestuurslid KVCV Centraal

 • 14.20 u Welke gebeurtenissen hebben onze voedselpolitiek veranderd?
  Piet Vanthemsche, gewezen gedelegeerd bestuurder FAVV, ere-voorzitter Boerenbond, bestuurder van vennootschappen

 • 15.00 u What analysis concepts do we need to ensure the safety and quality of our food?
  prof. dr. Franz Ulberth, IRMM, Mol

 • 15.35 u Uitdagingen voor GGO’s in onze voeding: merken we straks nog het verschil met de niet-genetische gewijzigde soorten?
  prof. dr. Lieve Gheysen, UGent

 • 16.15 u Receptie van de 100e

Kosten deelname

 • leden KVCV: gratis
 • niet-leden: € 55 (incl. BTW)

Registratie is verplicht; bij afwezigheid en niet tijdig afmelden zal een factuur volgen, ook voor leden (no show fee bedraagt € 55 incl. BTW). Afmelden kan tot 12 maart 2018.

Registratie

Inschrijven voor dit symposium is niet meer mogelijk.

Routebeschrijving

Het congrescentrum De Montil ligt vlak bij de E40 tussen Brussel en Gent. Met volgende link kunt u uw routebeschrijving opvragen, zowel met de auto als met het openbaar vervoer:

Activiteit zoeken