Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.

 

Dag van de Wetenschap

dvdw
Categorie
Workshop
Datum
2022-11-27 09:00 - 18:00

Wat is Dag van de Wetenschap?

Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement
van Vlaanderen en Brussel en vindt elk jaar plaats op de 4de zondag van november. Noteer dus alvast zondag 27 november in jouw agenda!

Het richt de spots op wetenschappelijke onderzoeken en technologische innovaties, en rolt de rode loper uit voor een publiek vol jonge nieuwsgierigaards en oudere ontdekkers.

Zij maken, op een originele en vaak creatieve manier, kennis met de straffe toepassingen en ontwikkelingen die ons leven vandaag en morgen beïnvloeden.

 

Waarom zo’n Dag van de Wetenschap?

Zonder wetenschap en technologie had deze website niet bestaan en had je er ook niet met je smartphone naartoe kunnen surfen. Je had geen bril op je neus gehad, geen toast als ontbijt gekregen, of geen pilletje tegen de hoofdpijn kunnen nemen.

Kortom, wetenschap en technologie veranderen de wereld en verbeteren onze toekomst.

Niet meer dan terecht dus dat we al die fascinerende onderzoeken en straffe uitvindingen het podium geven dat ze verdienen.

En stiekem willen we jou natuurlijk ook heel graag aansteken met al dat innovatieve enthousiasme.

 

Wat valt er te beleven?

Op Dag van de Wetenschap mag je eens achter de schermen piepen van verschillende bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen.

Je stapt labo’s binnen, betreedt ‘heilige’ onderzoeksgrond, speurt de hemel af, tuurt door microscopen, bladert door verslagen, …

Met tal van demo’s, tentoonstellingen en experimenten tonen de wetenschappers waarmee ze bezig zijn, en via workshops en proefjes kan ook jij ermee aan de slag.

 
 
 

Alle datums

  • 2022-11-27 09:00 - 18:00

Powered by iCagenda

Meer activiteiten

Bezoek de website van volgende organisaties om hun activiteiten te bekijken:

C2W | Mens & Molecule