Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.

 

Een verstoorde supply chain, waar moet u rekening mee houden?

primoris
Categorie
Studiedagen
Datum
2022-06-14 13:00 - 18:00
Locatie
Auditorium Qubiz - Steenweg Deinze 154, 9810 Nazareth

Ontvangst

13:00 - 13:30
 
13:30 - 13:40
 
Openingswoord

undefinedCarine De Clercq

  • General Manager Primoris
 
13:40 - 14:10
 
Risico-evaluatie bij een verstoorde supply chain

undefined

Wanneer u plots op zoek moet naar andere leveranciers of alternatieve grondstoffen, moet u met een aantal zaken rekening houden: Welke zijn de algemene uitdagingen waar u tegen aan loopt? Is een gevarenanalyse aan de orde? Zijn verhoogde ingangscontroles en extra staalnames noodzakelijk? Wat betekent dit voor de export of verdere verwerking van mijn producten? En wat met etikettering? Tijdens deze lezing brengt Veerle Van der Sypt (Fresh Trade Belgium en FVPhouse) in kaart hoe u als bedrijf kan omgaan met deze plotselinge tekorten van grondstoffen of andere aspecten die de productieketen kunnen verstoren.

Over Veerle Van der Sypt:

  • Import-Export Manager bij FVPhouse, de koepel van de beroepsfederaties van de Belgische aardappel-, groente- en fruit groothandel en verwerkende industrie.
  • Secretaris-generaal bij Fresh Trade Belgium, de beroepsfederatie van invoerders, uitvoerders, groothandelaars, 4de gamma en logistieke dienstverleners actief in de sector fruit en groenten

 

 
14:10 - 14:35
 
Wat is het effect van een verstoorde productieketen op residu-analyses?

undefinedHebben plotselinge tekorten of wijzigingen in gebruikte grondstoffen in (verwerkte) producten een effect op geplande residu- en contaminant-analyses? Legt u best andere accenten in deze analyses? Tijdens deze lezing bekijkt Hans Braeckman een verstoorde productieketen door de ogen van het labo met het oog op het onder controle houden van de risico’s.

Spreker:

Pauze met netwerkmoment

14:35 - 15:05
 
15:05 - 15:30
 
Ciboris: Detectie van voedselfraude door fingerprinting analyses

undefinedEen verstoorde supply chain betekent ook dat extra waakzaamheid voor voedselfraude nodig is. Nieuwe suppliers, andere origines en misschien zelfs vervangende producten betekenen immers meer kans op voedselfraude. Toch ontbreken voor de meeste voedingsproducten chemische analysemethodes om dit te detecteren. Bram Miserez van Ciboris geeft u inzicht in de vingerprinttechnologie die zij gebruiken hebben om voedselfraude op het spoor te komen.

Spreker:

  • Bram Miserez, Business Development and Innovation Manager bij Ciboris vzw
 
15:30 - 15:55
 
FAVV: Resultaten residumonitoring 2021

De presentatie van de FAVV-monitoringresultaten vormt sinds jaar en dag een vaste waarde op onze studienamiddag. We zijn dan ook vereerd dat Mr. Keppens de traditie verder zal zetten en onder andere de resultaten zal delen van het FAVV-controleplan 2021.

Spreker:

  • Christophe Keppens, Directeur a.i. -expert | Directie Plantenbescherming en Veiligheid van de Plantaardige Productie en sectie Diervoeders & dierlijke bijproducten bij FAVV
 
15:55 - 16:10
 
Q&A
 
 
16:10 - 16:20
 
Slotwoord

undefinedSpreker: Paul Demyttenaere, voorzitter Primoris

Receptie & netwerkmoment

16:20 - 18:00

 

 
 

Alle datums

  • 2022-06-14 13:00 - 18:00

Powered by iCagenda

Meer activiteiten

Bezoek de website van volgende organisaties om hun activiteiten te bekijken:

C2W | Mens & Molecule