Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.

 

Brewing with green malt for an energy and water efficient process: challenges and opportunities

ic-school-black-48dp-14
Categorie
Doctoraatsverdediging
Datum
2021-04-12 17:00
Locatie
ONLINE verdediging

Promovendus/a: Celina Angela Dugulin

Promotor(en): Prof. dr. Luc De Cooman, Prof. dr. David Cook, De heer Gert De Rouck, Dr. Chris Powell

Het moutproces kan worden onderverdeeld in drie hoofdstappen: weken, ontkiemen en eesten - de laatste is de meest energie-intensieve stap, verantwoordelijk voor ~78% van de totale energiebehoefte. Dit maakt het eesten het belangrijkste aandachtspunt om de ecologische voetafdruk van mouterijen te verkleinen. Bovendien omvatten mouten en brouwen opeenvolgende stappen van zowel bevochtigen als drogen. Vanuit een energie- en watergebruik-standpunt maakt dit weinig zin. Bierbrouwen met ‘groene’ (gekiemde, maar niet gedroogde) mout zou een oplossing kunnen zijn om de moutindustrie energie- en waterefficiënter te maken. Een dergelijk proces zou de aanzienlijke energie-input, die gepaard gaat met eesten, verminderen en het water in de groene mout conserveren. Brouwen met ongedroogde mout vertegenwoordigt echter een zeer disruptieve technologie en er moeten meerdere aspecten in overweging worden gebracht om succesvol te kunnen brouwen met dit ‘nieuwe’ graanmateriaal. Het algemene doel van dit project was het aantonen van de haalbaarheid van het brouwen met groene mout en oplossingen voor te stellen voor een aantal vermeende technische en biochemische (smaak)barrières. Dit onderzoek heeft aangetoond dat er wort en bier uit 100% groenmout (met intacte wortels) kan worden geproduceerd, zonder enige smaakgebreken en met een veelbelovende smaakstabiliteit.
 
 

Alle datums

  • 2021-04-12 17:00

Powered by iCagenda

Meer activiteiten

Bezoek de website van volgende organisaties om hun activiteiten te bekijken:

Mens & Molecule