Chemie en Filatelie in België

Naar aanleiding van het 75 jarig jubileum van de KVCV werd in 2014 een project rond “Chemie en Filatelie in België” uitgewerkt. Deze tentoonstelling is ook in 2016 beschikbaar voor ontlening. De postzegels die worden voorgesteld in deze tentoonstelling tonen de belangrijke rol van de chemie binnen de maatschappij duidelijk aan, een doelstelling waar de vereniging voor staat. Bovendien kan de tentoonstelling ook een meerwaarde zijn als didactisch materiaal binnen de lessen wetenschappen en geschiedenis in het secundair onderwijs. Voor de jeugd moet het een gelegenheid zijn om eens op een andere manier naar postzegels te kijken.

Dit filatelie-project is een samenwerking van de secties Onderwijs & Opleidingen en Jong van de KVCV met bephila, de vereniging die instaat voor de bevordering van de Filatelie in België (http://www.bephila.be/).

De tentoonstelling was reeds te zien tijdens enkele KVCV activiteiten in 2014 en 2015 alsook tijdens op het Vlaams Congres van Leraars Wetenschappen in 2014. Daarnaast deed de tentoonstelling in 2015 verschillende secundaire scholen aan.

Reservatie van de tentoonstelling

Geïnteresseerde scholen, socio-culturele verenigingen, bedrijven en andere geïnteresseerde organisaties kunnen de tentoonstelling ook in 2016 reserveren om deze tijdelijk te huisvesten. Dit is gratis voor scholen, andere organisaties of bedrijven dienen mogelijks een kleine bijdrage voor de transportkosten te betalen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met Jonathan Claes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer informatie kan u terugvinden in deze brochure.

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van: