De chemie achter het bieraroma

23 May 2024 19:15 – 22:30
Location: KU Leuven - Gent, Campus Rabot, Gebroeders de Smetstraat 1, Gent, België
Category: Food Chemistry

Studieavond met Gert De Rouck, Managing Director Pilot Malting and Brewery - EFBT

Bier is onmiskenbaar een onderdeel van onze Belgische cultuur en deze biercultuur is ook erkend door Unesco als immaterieel, cultureel erfgoed van de mensheid.

Er zijn in principe maar 4 grondstoffen nodig om bier te brouwen en toch hebben we in België alleen al meer dan 1500 verschillende bieren, elk met een eigen karakter, kleur en geur.

Tijdens deze studieavond zal de weg van grondstoffen naar het finale bier worden voorgesteld, met speciale aandacht aan de rol van de gist. Tal van flavour actieve componenten worden immers door gist aangemaakt en dragen bij aan de aangename, fruitige geuren van bier. Helaas kan gist ook aanleiding zijn van enkele minder aangename geurcomponenten. Het is aan de brouwer om ervoor te zorgen dat deze onaangename geuren nauwelijks geproduceerd worden en dat de aangename geuren op de voorgrond treden. Dit door grondstofkeuze, brouwreceptuur en zelfs door de bouw van de gisttank.

Tijdens deze studieavond zal Gert De Rouck ons meenemen in de boeiende wereld van bier en brouwen. Als Managing Director Pilot Malting and Brewery – EFBT weet hij als geen ander zijn passie voor bier over te brengen. Er zal ook de mogelijkheid zijn tot het bezoeken van de piloot brouwfaciliteiten van de KU Leuven-campus Gent.

Niet alleen voor wetenschappers, productontwikkelaars, labomanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, … interessant, maar in feite voor iedereen die met voeding bezig is.

Programma

19u15: Ontvangst met broodjes
20u00: Lezing met aansluitend Q&A
21u30: Afsluiting met een drankje

Plaats

KU Leuven
Campus Gent
Lokaal L226
Gebroeders De Smetstraat 1
9000 Gent

Bereikbaarheid

De campus Gent van de KU Leuven is vlot bereikbaar met de auto, de fiets en te voet. Parkeren kan op de campus zelf.

De locatie is via het openbaar vervoer bereikbaar via de P4 bus vanaf station Gent-Sint-Pieters. Vervolgens is het nog 500m te voet.

Prijs

Early bird t/m 23 april 2024:

  • Student, KVCV-lid: €10
  • Student, geen KVCV-lid: €15
  • Niet-student, KVCV-lid : €25
  • Niet-student, geen KVCV-lid: €40

Tarief vanaf 24 april 2024:

  • Student, KVCV-lid: €15
  • Student, geen KVCV-lid: €20
  • Niet-student, KVCV-lid : €45
  • Niet-student, geen KVCV-lid: €75

Alle tarieven bevatten €2 servicekosten. Annuleren met terugbetaling (excl. servicekosten) is mogelijk tot 16 mei 2024 (19u15).

 

Koop hier uw ticket

Search an event