De smaak van wijn - met degustatie
Spreker: Prof. Dr. Mario Smet
Wijn is een product van natuur en cultuur, waarbij de wetenschap een sterke ondersteunende rol speelt. Om wijn te beoordelen blijft proeven echter de belangrijkste toetssteen. Kennis en inzicht in de factoren die de smaak van wijn en de appreciatie door het doelpubliek beïnvloeden kunnen deze inherent subjectieve aangelegenheid verhelderen en enigszins objectiveren. In deze lezing zullen deze invloedsfactoren worden besproken en geïllustreerd met een proeverij.
Toegangsprijs tot de lezing bedraag € 3 voor leden van KVCV, € 6 voor leden van Chemica en € 8 voor niet-leden. Betaling ter plaatse, cash of elektronisch (Maestro/Visa/Mastercard, kan ook contactloos)
De lezing start om 19h00 en gaat door aan de Universiteit Gent, Campus Sterre, gebouw S4, Krijgslaan 281, 9000 Gent.
Vooraf registreren via dit formulier is vereist.