Lezing over Bier en Chemie: Bier in Stijl (inclusief degustatie)

06 mei 2013 19:30 – 00:00
Locatie: VUB, campus Etterbeek, Pleinlaan 2, Elsene, Brussel, België
Categorie: Jong
Soort Ticket Prijs Aantal
Standard Ticket Gratis N/A

We refereren graag naar ons pintje als "een vloeibaar bo'ke" maar wat is er juist van aan? Had de mens eerst honger of eerst dorst? Feit is dat brood bakken en bier brouwen twee van de oudste biochemische technieken zijn die de mens beheerst. Bier begon zijn verhaal als onontbeerlijke veilige drank. Een basisbehoefte bij elke maaltijd. Heden zien we het bier vloeien bij tal van gelegenheden, maar lijken we het steeds minder te drinken voor de dorst. Door de technische revolutie en een optimalisatie van het biochemische brouwproces, kennen we momenteel een schijnbaar steeds verder uitdeinend universum aan bierstijlen. In dit brede smaakpalet, zit zeker en vast voor ieder wat wils, bij elk weer, voor iedere gelegenheid. 
bierAmbassadrice Anneke Rijkers neemt jullie op 23 april aanstaande graag mee op ontdekking door dat glooiende bierlandschap. Vergeet mannen met snorren en bierbuiken, deze Zythologe en biersommelier toont jullie dat bier drinken ook kan in Stijl! Aan de hand van het brouwproces, de ingrediënten en de objectieve parameters die men hieraan stelt, helpt ze man én vrouw om orde in de chaos te scheppen. Bierbrouwen is vandaag de dag immers een redelijk exacte wetenschap. Na een heleboel labotesten is het dan vanavond ook de ideale moment om deze smaakvolle brouwresultaten aan een laatste test te onderwerpen. De proefondervindelijke! Haar lezing ‘Bier in Stijl’ – een bloemlezing doorheen enkele van onze populairste bierstijlen - helpt u ongetwijfeld op weg richting uw smaak. Immers, iedereen heeft een eigen Stijl ...

Activiteit zoeken