Avondlezing: Aroma-en geurchemie

19 november 2008 20:00 – 00:00
Locatie: UGent, Campus Sterre, Gent, Vlaanderen, België
Categorie: Jong
Soort Ticket Prijs Aantal
Standard Ticket Gratis N/A

Door Prof. Dr. Patrick Dirinck.

De sensorische kwaliteit (kleur, geur en smaak) van voedingsmiddelen is van essentieel belang bij de appreciatie ervan door de consument. Sensorisch en chemisch-analytisch smaakonderzoek van voedingsmiddelen beoogt inzicht te krijgen in de chemische achtergrond van de smaak van voedingsmiddelen en in diverse invloedsfactoren, die het aroma bepalen. Deze kennis is namelijk zeer belangrijk voor kwaliteitscontrole en product- en procesontwikkeling in de voedingsector. Een uitgebreid gamma van analytische technieken (aromaisolatiemethoden, gaschromatografie-massaspectrometrie (GC-MS), gaschromatografie-olfactometrie (GCO), ...) wordt aangewend voor het begrijpen van de relatie tussen enerzijds de verschille aroma- en smaakkarakters in voedingsmiddelen, en anderzijds de verantwoordelijke vluchtige verbindingen.

Activiteit zoeken