Lezing 'Bier & beyond: De magische mix van traditie, innovatie en genot'

19 november 2025 19:00 – 21:30
Locatie: UCLL, Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, Leuven, België
Categorie: Jong

Taal: De lezing zal in het Nederlands worden gehouden.

Spreker: Paulien Leemans studeerde in 2021 af als Bio-ingenieur met specialisatie in de cel & gen biotechnologie (UGent). Sinds academiejaar 2021-2022 werkt ze als mandaatassistent aan de Universiteit Antwerpen, waar ze doceren combineert met onderzoek binnen het domein van de industriële biotechnologie. Ze doceert verschillende vakken, waaronder microbiologie, industriële biochemie én het labo bierbrouwen. Dit laatste gebeurt in de microbrouwerij op campus Groenenborger.

Abstract

Bier kent een ongelooflijk rijke geschiedenis. Tijdens mijn presentatie neem ik jullie dan ook graag mee in een reis doorheen de biergeschiedenis, van de prehistorie tot nu, waarbij de nadruk wordt gelegd op de ontwikkelingen die zowel direct als indirect hebben bijgedragen tot het bier van vandaag, alsook op hoe dit bier hedendaags geproduceerd wordt. Uiteraard zullen we het bierproces in detail bespreken, met hier én daar wat tips & tricks. Naast weten hoe bier gemaakt wordt, is het uiteraard ook van belang om te weten hoe je bier kunt proeven. Daarom zal er ook een begeleide proefsessie voorzien worden waarbij jullie exclusief gebrouwde bieren van de UAntwerpen kunnen proeven.

Proeverij

  • Delta IPA
  • Rochefort 8
  • TBD
  • TBD

Praktisch

Locatie: UCLL, Campus Gasthuisberg, Aula 005

Ontvangst om 19u00, de lezing start om 19u30.

KVCV-leden betalen 3 euro, Diana-leden betalen 6 euro en anderen betalen 9 euro.

Aansluitend aan de lezing nodigen we u uit voor een degustatie.

Vooraf registreren via dit formulier is vereist. Het formulier komt eerstdaags online.

Activiteit zoeken