Lab Managers Netwerk: sessie 2 omtrent "De nieuwe ISO 9001"

21 mei 2015 17:30 – 21:30
Locatie: Hotel Aldhem, Grobbendonk, Jagersdreef 1, Grobbendonk, Vlaanderen, België
Categorie: Analytische chemie

De nieuwe versie van 's wereld meest populaire ISO-norm: ISO 9001, is inmiddels gepubliceerd als een zogenaamde Draft International Standard (DIS) waarop publiekelijk commentaar kan worden geleverd. De verwachting is dat de definitieve versie van de norm officieel wordt uitgebracht in september 2015. De nieuwe ISO 9001:2015 is een belangrijke stap voorwaarts die als doel heeft de norm beter te laten aansluiten bij de bestaande praktijken en behoeften van organisaties. versie

Er zijn een aantal opvallende verschillen tussen de nieuwe versie (ISO 9001:2015) en de huidige versie (ISO 9001:2008):

  • Risicogericht denken als basis voor het managementsysteem.
  • Bredere kijk op risicomanagement en omgaan met kansen door de bedrijfscontext en de behoeften en verwachtingen van stakeholders op systematische wijze in kaart te brengen en te monitoren.
  • Meer nadruk op leiderschap en commitment bij het topmanagement om verantwoordelijkheid te nemen voor de effectiviteit van het kwaliteitsmanagementsysteem.
  • Sterkere focus op doelstellingen als drivers voor verbeteringen en de bijbehorende planning die noodzakelijk is om de gestelde doelen te behalen.
  • Clustering en uitbreiding van eisen met betrekking tot benodigde middelen, zo is er meer aandacht voor het onderhouden van kennis binnen de organisatie.
  • Uitgebreidere aandacht voor de regievoering over processen, producten en diensten die door externe dienstverleners worden geleverd.
  • Meer nadruk op het plannen en beheersen van veranderingen, waaronder vereiste wijzigingen in processen en noodzakelijke aanpassingen van het managementsysteem.

De verschillende veranderingen zullen in een bredere laboratoriumcontext geplaatst worden door Dirk Roelens van Impala.

De prijs per sessie bedraagt 175,00 € incl. BTW
De prijs voor het ganse jaar (3 sessies) bedraagt 450,00 € incl. BTW.

Je kan je inschrijven door een mailtje te versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kalender

Zoeken