Lab Managers Netwerk: sessie 1 omtrent "Efficiënter werken dankzij Lean en 6-Sigma"

23 januari 2014 17:30 – 17:30
Locatie: Hotel Aldhem, Grobbendonk, Jagersdreef 1, Grobbendonk, Vlaanderen, België
Categorie: Analytische chemie
Soort Ticket Prijs Aantal
Standard Ticket € 150,00 N/A

Herken zelf optimalisatiemogelijkheden en ga aan de slag.

Met Dirk Roelens van Impala

Een tijdje geleden publiceerde De Standaard een artikel over de jobpofielen voor de toe- komst. Hieruit bleek dat twee derde van de kleuters later een beroep zal uitoefenen dat van- daag nog niet bestaat! In een vooruitblik op de toekomst werden drie profielen vermeld die meest waarschijnlijk tot succes leiden.

Naast de Beschermer en de Storyteller duidde het artikel ook het profiel van de Optimalisator vermeld. “De optimalisator streeft naar de beste rendabiliteit en kostenbeheersing en ontwik- kelt daarvoor dashboard en performantie indicatoren.” Omdat we met het Netwerk niet kunnen achterblijven starten we het nieuwe LMN jaar met een sessie omtrent laboptimalisatie en meer bepaald over Lean en 6-Sigma.

Heel wat mensen denken dat ‘Lean 6-Sigma’ enkel geschikt is voor repetitieve productie. Niets is minder waar. De ‘Lean’ principes zijn nuttig voor elke organisatie. De voordelen zijn legitiem: inkorten van doorlooptijden, verbeterde kwaliteit, minder voorraad, meer flexibiliteit. “Ja OK, dat zal wel. Maar wij zijn anders”. Al te vaak horen we deze bedenking. Inderdaad, elke lab is anders, maar dat betekent niet dat de technieken van Lean 6-Sigma niet kunnen toegepast worden. Het betekent enkel dat ze moeten worden aangepast aan uw specifieke doelstellingen.

Uw spreker voor deze sessie is Dirk Roelens. Dirk is Lean sensei, senior consultant en trainer in management systemen. De ideale spreker om ons in te wijden in de wondere wereld van Lean en 6-Sigma!

Klik hier voor meer info

Kalender

Zoeken