Dag van de Wetenschap - Kom leuke chemieproefjes doen in Technopolis!

24 november 2019 10:00 – 17:00
Locatie: Technopolis, Mechelen, Technologielaan, Mechelen, Vlaanderen, België
Categorie: KVCV Centraal

Een leven zonder wetenschap en technologie? Dat is er één zonder auto, zonder medicijnen, zonder bril en zonder smartphone. Moeilijk in te beelden, toch?! Dagelijks creëren tal van onderzoekers nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Tijdens De Dag van de Wetenschap, op zondag 24 november 2019, ontdek je wat we allemaal aan wetenschap en technologie te danken hebben én welke innovaties ons nog te wachten staan.

Tijdens De Dag van de Wetenschap mag je binnenkijken in verschillende bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Daar tonen knappe koppen hun ontdekkingen via een workshop, demo, expo of lezing. Of nog leuker: ze laten je er zelf mee aan de slag gaan.

KVCV zal op 24 november vertegenwoordigd zijn in Technopolis met een aanbod op maat van kinderen. Kom leuke proefjes doen met chemie, zoals superslijm of een badbommetje maken! Misschien heb je altijd al wel eens je handen diep in Oobleck willen steken?! Wat je gemaakt hebt, mag je achteraf mee naar huis nemen. 

Dit jaar bieden we de volgende experimenten en demo's aan:

  • Superslijm maken: Hier is net veel uitleg nodig. We maken dik, gekleurd, slijm en dat is gewoon heerlijk om mee te prullen en spelen.
  • Lanceer zelf een raket!
  • Groei je eigen regenboogmuffin in minder dan een minuut...
  • Demo: Oobleck: We zullen ook dit jaar weer Oobleck voor jullie klaarmaken. De glanzende vloeistof die aanvoelt als een harde blok rubber als je er op slaat of over wandelt.
  • Demo: We knallen mega-schuimende "Olifantentandpasta" de lucht in!

We zien jullie graag op de Dag van de Wetenschap in Technopolis! Tot dan. Deelname aan de workshops is gratis, toegangsticket voor Technopolis is wel vereist.

Meer informatie op dagvandewetenschap.be

Kalender

Zoeken