Kant-en-klaargerechten - Lekker en gezond?

Datum: vrijdag 9 september 2016

Locatie: KU Leuven, Thermotechnisch Instituut, Kasteelpark Arenberg 41, BE-3001 Heverlee, routebeschrijving

In de media was er in april 2015 nogal wat heibel omwille van ongunstige commentaar op kant-en-klaargerechten: de industrie van kant-en-klaargerechten belooft veel, maar de kwaliteit laat soms te wensen over, zeker wat de sensorische eigenschappen betreft. Dit leek voor KVCV-sectie Voeding de ideale aanleiding om aan kant-en-klaargerechten een symposium te wijden en na te gaan of deze beweringen kloppen: zijn kant-en-klaargerechten lekker en gezond? 

 8:45 Onthaal en koffie

 

 9:15

Verwelkoming en inleiding

Guy Temmerman, ere-adviseur-generaal FAVV

 

 9:30

Van koksgerecht naar industrieel kant-en-klaargerecht

Guy De Vos, Culinor Convenience Cuisine

 

 10:15

Evolutie van ingrediënten en additieven voor kant-en-klaargerechten: perspectief van een producent

Geert Maesmans, Cargill

 11:00 Koffie en thee

 

 11:30

Microbiologische aspecten van kant-en-klaargerechten

Prof. dr. ir. Frank Devlieghere, Food2Know-Universiteit Gent

 12:15 Lunch

 

 13:45

Intelligente verpakkingen voor kant-en-klaargerechten

Prof. dr. ir Peter Ragaert, Universiteit Gent; Pack4Food vzw

 

 14:25

Nutritionele aspecten van kant-en-klaargerechten

Prof. dr. ir. Christophe Matthys, Competentie Centrum Klinische Voeding, KU Leuven/UZ Leuven

 

 15:05

Nubel als informatiebron voor kant-en-klaargerechten

Carine Seeuws, NUBEL

 15:15 Koffie en thee

 

 15:45

Sensorische kwaliteit en consumentenappreciatie van kant-en-klaargerechten

Dr. Inge Dirinck, SENSTECH (Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen)

 

 16:25

Afsluiting van het symposium

Guy Temmerman, ere-adviseur-generaal FAVV

Download folder

Deelnameprijs:

Leden KVCV en VBVD: € 145,00 (incl. BTW)

Niet-leden: € 180,00 (incl. BTW)

Registratie: vóór 31 augustus 2016, online registratieformulier

Contact en info: Guy Temmerman, symposiumvoorzitter (guy.b.temmerman@skynet.be)

Deze activiteit van de sectie Voeding van de KVCV wordt georganiseerd door Inge Dirinck, Patrick Dirinck, Mandy Lekens, Sigrid Lauryssen, Daniel Lips, Bart Scherens, Guy Temmerman en Joris Van Loco.