Kant-en-klaargerechten - Lekker en gezond?

Datum: vrijdag 9 september 2016

Locatie: KU Leuven, Thermotechnisch Instituut, Kasteelpark Arenberg 41, BE-3001 Heverlee, routebeschrijving

In de media was er in april 2015 nogal wat heibel omwille van ongunstige commentaar op kant-en-klaargerechten: de industrie van kant-en-klaargerechten belooft veel, maar de kwaliteit laat soms te wensen over, zeker wat de sensorische eigenschappen betreft. Dit leek voor KVCV-sectie Voeding de ideale aanleiding om aan kant-en-klaargerechten een symposium te wijden en na te gaan of deze beweringen kloppen: zijn kant-en-klaargerechten lekker en gezond? 

 8:45 Onthaal en koffie

 

 9:15

Verwelkoming en inleiding

Guy Temmerman, ere-adviseur-generaal FAVV

 

 9:30

Van koksgerecht naar industrieel kant-en-klaargerecht

Guy De Vos, Culinor Convenience Cuisine

 

 10:15

Evolutie van ingrediënten en additieven voor kant-en-klaargerechten: perspectief van een producent

Geert Maesmans, Cargill

 11:00 Koffie en thee

 

 11:30

Microbiologische aspecten van kant-en-klaargerechten

Prof. dr. ir. Frank Devlieghere, Food2Know-Universiteit Gent

 12:15 Lunch

 

 13:45

Intelligente verpakkingen voor kant-en-klaargerechten

Prof. dr. ir Peter Ragaert, Universiteit Gent; Pack4Food vzw

 

 14:25

Nutritionele aspecten van kant-en-klaargerechten

Prof. dr. ir. Christophe Matthys, Competentie Centrum Klinische Voeding, KU Leuven/UZ Leuven

 

 15:05

Nubel als informatiebron voor kant-en-klaargerechten

Carine Seeuws, NUBEL

 15:15 Koffie en thee

 

 15:45

Sensorische kwaliteit en consumentenappreciatie van kant-en-klaargerechten

Dr. Inge Dirinck, SENSTECH (Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen)

 

 16:25

Afsluiting van het symposium

Guy Temmerman, ere-adviseur-generaal FAVV

Download folder

Deelnameprijs:

Leden KVCV en VBVD: € 145,00 (incl. BTW)

Niet-leden: € 180,00 (incl. BTW)

Registratie: vóór 31 augustus 2016, online registratieformulier

Contact en info: Guy Temmerman, symposiumvoorzitter (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Deze activiteit van de sectie Voeding van de KVCV wordt georganiseerd door Inge Dirinck, Patrick Dirinck, Mandy Lekens, Sigrid Lauryssen, Daniel Lips, Bart Scherens, Guy Temmerman en Joris Van Loco.