Kant-en-klaargerechten - Lekker en gezond?
Datum: vrijdag 9 september 2016
Locatie: KU Leuven, Thermotechnisch Instituut, Kasteelpark Arenberg 41, BE-3001 Heverlee, routebeschrijving
In de media was er in april 2015 nogal wat heibel omwille van ongunstige commentaar op kant-en-klaargerechten: de industrie van kant-en-klaargerechten belooft veel, maar de kwaliteit laat soms te wensen over, zeker wat de sensorische eigenschappen betreft. Dit leek voor KVCV-sectie Voeding de ideale aanleiding om aan kant-en-klaargerechten een symposium te wijden en na te gaan of deze beweringen kloppen: zijn kant-en-klaargerechten lekker en gezond?
8:45 | Onthaal en koffie | |
9:15 |
Verwelkoming en inleiding Guy Temmerman, ere-adviseur-generaal FAVV |
|
9:30 |
Van koksgerecht naar industrieel kant-en-klaargerecht Guy De Vos, Culinor Convenience Cuisine |
|
10:15 |
Evolutie van ingrediënten en additieven voor kant-en-klaargerechten: perspectief van een producent Geert Maesmans, Cargill |
|
11:00 | Koffie en thee | |
11:30 |
Microbiologische aspecten van kant-en-klaargerechten Prof. dr. ir. Frank Devlieghere, Food2Know-Universiteit Gent |
|
12:15 | Lunch | |
13:45 |
Intelligente verpakkingen voor kant-en-klaargerechten Prof. dr. ir Peter Ragaert, Universiteit Gent; Pack4Food vzw |
|
14:25 |
Nutritionele aspecten van kant-en-klaargerechten Prof. dr. ir. Christophe Matthys, Competentie Centrum Klinische Voeding, KU Leuven/UZ Leuven |
|
15:05 |
Nubel als informatiebron voor kant-en-klaargerechten Carine Seeuws, NUBEL |
|
15:15 | Koffie en thee | |
15:45 |
Sensorische kwaliteit en consumentenappreciatie van kant-en-klaargerechten Dr. Inge Dirinck, SENSTECH (Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen) |
|
16:25 |
Afsluiting van het symposium Guy Temmerman, ere-adviseur-generaal FAVV |
Deelnameprijs:
Leden KVCV en VBVD: € 145,00 (incl. BTW)
Niet-leden: € 180,00 (incl. BTW)
Registratie: vóór 31 augustus 2016, online registratieformulier
Contact en info: Guy Temmerman, symposiumvoorzitter (guy.b.temmerman@skynet.be)
Deze activiteit van de sectie Voeding van de KVCV wordt georganiseerd door Inge Dirinck, Patrick Dirinck, Mandy Lekens, Sigrid Lauryssen, Daniel Lips, Bart Scherens, Guy Temmerman en Joris Van Loco.