Kekulé Jeugdnamiddag 2020

04 February 2020 13:00 – 16:00
Location: Universiteit Antwerpen, Campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, Antwerpen, België
Category: Kekulé

4 februari 2020 voor leerlingen van de 2de graad secundair onderwijs

Kunststoffen, duurzame toepassingen en recyclage

Plastic soup? Kunststoffen worden niet gemaakt om in de oceanen terecht te komen. Met deze lezing haalt dr. Saskia Walraedt, director essenscia PolyMatters, kunststoffen uit het verdomhoekje en toont hoe ze onmiskenbaar bijdragen aan een duurzame toekomst. Daarnaast wordt ook ingegaan op de recyclage van kunststoffen en de rol van de chemische industrie om om recyclage de noodzakelijke boost te geven.

Een matras recycleren ? Hoe doe je dat ?

Gaan matrassen weldra een leven lang mee? Het hergebruik van soepel schuim uit matrassen moet dit mogelijk maken. Dr. Bart Wallaeys, R&D director bij Recticel, gaat in op de uitdagingen en de oplossingen om die te overwinnen. Een voorbeeld van wat er bij recyclage zoal komt kijken.

Programma:

13:00: onthaal

13:30: verwelkoming

13:40 - 14:10: eerste presentatie

14:10 – 14:40: tweede presentatie

Na een korte pauze vrijblijvend demo’s bezoeken van 15:00-16:00

Demo's door

- BIOPLA: Deze firma vervangt de traditionele fossiele plastics door producten gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen. Sommige zijn biologisch afbreekbaar of composteerbaar, andere zijn recycleerbaar.”

- Agoria (nog onder voorbehoud): Hey That's Me, een online profieltest die studiekiezers helpt om twee vragen te beantwoorden: ‘Welke innovatieve rol past bij mijn persoonlijkheid?’ en ‘Welke studierichtingen zijn aangewezen voor de ontwikkeling van mijn talenten?’

- Plastiq: demo van een recyclageproces

Locatie:

Universiteit Antwerpen
Campus Groenenborger
Aula T1.03 - gebouw T
Groenenborgerlaan - Parking 1 of 2
B-2020 Antwerpen (Wilrijk)

Meer informatie? Neem contact op met Els Grieten, coördinator levenslang leren, Universiteit Antwerpen (tel. 03 265 31 27, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Nog wat tips:

Cosmiclean spel https://recyclegame.eu/

EcoCEO spel van VITO (met ecoCEO ontwikkelde VITO een educatief spel rond circulair ondernemerschap voor de derde graad van het secundair onderwijs) https://ecoceo.vito.be/en

Meer informatie inclusief videoverslag op:
https://www.uantwerpen.be/nl/evenementen/kekule/programma/jeugdnamiddag/

Menu Kekulé

Search an event