Trends in Moleculaire Spectroscopie: Handheld en Benchtop

25 October 2013 13:00 – 18:30
Location: Hotel Aldhem, Grobbendonk, Jagersdreef 1, Grobbendonk, Vlaanderen, België
Category: Analytical Chemistry

Vrijdag 25 oktober 2013 richt de KVCV – Sectie Analytische zijn jaarlijkse analytische studiedag in. Dit jaar verschuiven we de focus naar de moleculaire spectroscopie en meer bepaald de handheld - en benchtop toestellen.

De snelle identificatie van chemische, organische en minerale stoffen met behulp van draagbare en kleine analysetoestellen is een onderdeel geworden van de algemene analysestrategie. Het identificeren op basis van moleculaire spectroscopie, ondersteund door bibliotheken die een snelle ‘identifikatiezekerheidsfactor’ genereren, kent hierbij een sterke opgang. Waar de kwantificatie en het opstellen van CoA’s traditioneel zal gebeuren met robuuste labotoestellen, ondersteunen handheld en benchtop toestellen de kwalitatieve identificatie en controle van CoA’s zowel binnen als buiten het labo, wat zorgt voor de snellere afhandeling van logistieke- en productieprocessen.

Zoals tijdens eerdere edities van onze analytische studiedagen blijft de voornaamste doelstelling de praktische gebruiker op de hoogte te brengen van nieuwigheden. Om de interactie tussen bezoekers en vendors optimaal te benutten, starten we deze studienamiddag met een broodjeslunch in de exporuimte. We voorzien een koffiepauze tussen de lezingen en sluiten de dag af met een drink.

Klik hier voor meer info

Search an event