Avondlezing "Comprehensive 2D GC"

19 May 2005 19:15 – 00:00
Location: Hotel Aldhem, Grobbendonk, Jagersdreef 1, Grobbendonk, Vlaanderen, België
Category: Analytical Chemistry
Ticket Type Price Quantity
Standard Ticket Free N/A

Door Dr. Jan Beens, Vrije Universiteit Amsterdam

Comprehensief gekoppelde 2D-GC (GC x GC) is een nieuwe scheidingstechniek, die de laatste jaren een gestage opgang heeft gemaakt binnen de (gas)chromatografische wereld.

Orthogonale selectiviteit in combinatie met comprehensieve monstertransfer maakt GC x GC uitermate geschikt voor het analyseren van zeer complexe monsters zoals petroleum producten, toxafenen, dioxines, eetbare oliën, geurstoffen en milieumonsters.

Met de recente introductie van commerciële apparatuur en dataverwerkingssoftware is duidelijk een nieuwe weg ingeslagen en verlaat de techniek stapsgewijs de universiteiten en gespecialiseerde onderzoekscentra.

Anticiperend op deze trend organiseert de KVCV – Sectie Analytische Chemie een avondvoordracht waar de karakteristieken van GC x GC door één van de grondleggers binnen ons taalgebied gedetailleerd naar voren worden gebracht.

Bent U een nieuweling wat betreft GC x GC of een professional? In beide gevallen kunt U van deze avond gebruik maken om in een aangename en informele omgeving Uw kennis over GC x GC te verrijken en daar waar nodig up te daten…en dit volledig kosteloos!

Programma:

19.15 u: Ontvangst
19.45 u: Kolommen, Modulatie & Detectie
20.30 u: Pauze
20.45 u: Dataverwerking & Voorbeelden
21.30 u: Afsluitende drink

De voordracht wordt gegeven door Dr. Jan Beens. Dr. Beens is verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een autoriteit op het vlak van GC x GC. Reeds jaren is hij intensief bezig met de theoretische beschrijving van de techniek en de ontwikkeling van instrumentatie en software.

Search an event