Wetenschapsquiz 2023

24 November 2023 18:30 – 23:30
Location: Technopolis, Technologielaan, Mechelen, Belgium
Category: Central division

De Wetenschapsquiz is een jaarlijkse belangeloze samenwerking tussen KVCV (Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging), ie-net (ingenieursvereniging), AYM (Antwerp Young Minds) en sinds vorig jaar ook het VFSO (Vlaams Farmaceutisch Studenten Overleg). Op vrijdag 24 november 2023 wordt de quiz voor de 18de maal georganiseerd in Technopolis. Hierbij toetsen we de kennis van de deelnemende teams bestaande uit 5 personen over verschillende domeinen binnen de wetenschap en de technologie, en dit in de breedste betekenis van het woord.

Gespreid over 10 rondes met elk 8 vragen overlopen we verrassende, ludieke of ernstige weetjes, gaande van astronomische kennis en wiskundige theorieën, over geschiedkundige ontdekkingen en architectuur tot natuurkundige en scheikundige wetenswaardigheden. De ene keer hebben de deelnemers parate kennis nodig, de andere keer zullen ze diep in hun geheugen moeten graven naar kennis vanop de schoolbanken.

De deuren gaan open vanaf 18u30 en om 19u30 start de quiz. De presentatie zal opnieuw vakkundig verzorgd worden door onze weervrouw Sabine Hagedoren.

Na afloop van de quiz mag iedereen een prijs meenemen van onze prijzentafel. Iedereen wint dus!

De inschrijvingen worden opengesteld op 4 september 2023 via de website https://wetenschapsquiz.be.

 

 

Calendar

Search