Kant-en-klaargerechten - Lekker en gezond?
Datum: vrijdag 9 september 2016
Locatie: KU Leuven, Thermotechnisch Instituut, Kasteelpark Arenberg 41, BE-3001 Heverlee, routebeschrijving
In de media was er in april 2015 nogal wat heibel omwille van ongunstige commentaar op kant-en-klaargerechten: de industrie van kant-en-klaargerechten belooft veel, maar de kwaliteit laat soms te wensen over, zeker wat de sensorische eigenschappen betreft. Dit leek voor KVCV-sectie Voeding de ideale aanleiding om aan kant-en-klaargerechten een symposium te wijden en na te gaan of deze beweringen kloppen: zijn kant-en-klaargerechten lekker en gezond?
8:45 | Onthaal en koffie | |
9:15 |
Verwelkoming en inleiding Guy Temmerman, ere-adviseur-generaal FAVV |
|
9:30 |
Van koksgerecht naar industrieel kant-en-klaargerecht Guy De Vos, Culinor Convenience Cuisine |
|
10:15 |
Evolutie van ingrediënten en additieven voor kant-en-klaargerechten: perspectief van een producent Geert Maesmans, Cargill |
|
11:00 | Koffie en thee | |
11:30 |
Microbiologische aspecten van kant-en-klaargerechten Prof. dr. ir. Frank Devlieghere, Food2Know-Universiteit Gent |
|
12:15 | Lunch | |
13:45 |
Intelligente verpakkingen voor kant-en-klaargerechten Prof. dr. ir Peter Ragaert, Universiteit Gent; Pack4Food vzw |
|
14:25 |
Nutritionele aspecten van kant-en-klaargerechten Prof. dr. ir. Christophe Matthys, Competentie Centrum Klinische Voeding, KU Leuven/UZ Leuven |
|
15:05 |
Nubel als informatiebron voor kant-en-klaargerechten Carine Seeuws, NUBEL |
|
15:15 | Koffie en thee | |
15:45 |
Sensorische kwaliteit en consumentenappreciatie van kant-en-klaargerechten Dr. Inge Dirinck, SENSTECH (Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen) |
|
16:25 |
Afsluiting van het symposium Guy Temmerman, ere-adviseur-generaal FAVV |
Deelnameprijs:
Leden KVCV en VBVD: € 145,00 (incl. BTW)
Niet-leden: € 180,00 (incl. BTW)
Registratie: vóór 31 augustus 2016, online registratieformulier
Contact en info: Guy Temmerman, symposiumvoorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze activiteit van de sectie Voeding van de KVCV wordt georganiseerd door Inge Dirinck, Patrick Dirinck, Mandy Lekens, Sigrid Lauryssen, Daniel Lips, Bart Scherens, Guy Temmerman en Joris Van Loco.