Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.
Microbiomics: innovatieve microbiologische technieken voor de voedingsindustrie
Deze studiemiddag brengt inspiratie in het oplossen van probleemstellingen in de voedingsindustrie via het toepassen van nieuwe microbiologische technieken.
Aan de hand van enkele cases op verschillende productgroepen worden analysetechnieken gekoppeld aan probleemstellingen en wordt zo inzicht verworven om eigen probleemstellingen aan te pakken.
Daarbij zal ingegaan worden op welke techniek het best past bij welke probleemstelling: target versus non-target, kwalitatief versus kwantitatief, de voor- en nadelen.
Tenslotte wordt ook het wettelijk kader geschetst zodat u kan bepalen welke aanvullende analyses noodzakelijk zijn.
Programma
Timing |
Titel |
Spreker |
13u00 |
Ontvangst & registratie |
|
13u30 |
Inleiding thema |
prof. dr. Andreja Rajkovic, UGent |
14u00 |
MALDI-TOF MS ter identificatie van Salmonella en andere bacteriën t.o.v. klassieke methodes (EN presentatie) |
Nathalie Grégoire, Bruker |
14u30 |
Opvolging fermentatie via Whole Genome Sequencing (WGS) (EN presentatie) |
dr. Bernard Taminiau, Université de Liège |
15u00 |
Microbiologische analyse van water via verschillende technieken (o.a. flowcytometrie, PCR, DGGE) |
prof. dr. ir. Nico Boon, UGent |
15u30 |
Pauze |
|
16u00 |
SIP sensoren in detectie van pathogenen en opvolging van fermentatie |
prof. dr. ir. Marc Heyndrickx, ILVO prof. dr. Patrick Wagner, KULeuven |
16u30 |
Wat zijn de mogelijkheden binnen het wetgevend kader en welke aanvullende analyses zijn noodzakelijk? |
dr. Koenraad Van Hoorde, Sciensano |
17u00 |
Conclusies met een blik op de toekomst |
prof. dr. Andreja Rajkovic, UGent |
17u30 |
Afsluitende drink |
|
Alle datums
- 2022-06-14 13:30 - 18:00
Powered by iCagenda