Chemie Interactief

Didactische hulpmiddelen Mededelingen CD Mendelejev Kalender van de activiteiten Samenstelling werkgroep Homepagina Fotoalbum Info over de CD Chemielexicon Info over de Didac-cd Vragen en antwoorden Didactische hulpmiddelen Mededelingen CD Mendelejev Kalender van de activiteiten Info over de CD Chemielexicon Info over de Didac-cd Fotoalbum Homepagina Samenstelling werkgroep Vragen en antwoorden De CD Chemie Interactief bevat de leerstof voor de derde graad (2 lesuren/week), zowel de algemene als de volledige organische chemie. De cd bevat diverse visuele elementen (videoclips, applets, molecuulmodellen, antwoorden, oplossingen, evaluaties, ...). Ook werden een aantal vragen van het toelatingsexamen Arts-Tandarts en van de Chemie-olympiades ingevoegd.

Op de CD staan ook de bestanden die nodig zijn om de inhoud in cursusvorm uit te printen en wel in twee formaten: word en pdf. In de wordbestanden kan je voor het printen nog wijzigingen aanbrengen. Bij gebruik van de pdf-bestanden wordt de tekst perfect afgedrukt ongeacht het printertype dat je gebruikt.

Als de leerlingen over een CD beschikken, dan kunnen ze thuis bepaalde experimenten, animaties, molecuulmodellen, … nog eens grondig en rustig bekijken, controleren of de vraagstukken goed werden opgelost, de juiste oplossingen van de vraagstukken raadplegen, … Laatstgenoemde mogelijkheid is allicht de sterkste kant van de CD en de belangrijkste reden om hem in te voeren. Om de aankoop van een exemplaar voor elke leerling mogelijk te maken hebben we de prijs zeer laag gehouden.
 

Eén klik op deze knop en je krijgt een uitgebreid trefwoordenregister voorgeschoteld. Van hieruit ga je naar de pagina's waarop die begrippen behandeld worden. Heel handig, want je kan vanuit het begrip verder browsen.
Een overzicht van alle audio-visuele middelen die op de cd voorhanden zijn, met aanduiding van de aard van het medium. Wil je een videoclip, een animatie of simulatie tonen, dan doet deze knop wonderen.
Een lijst met de namen van de stoffen waarvan een 3D-model op de cd aanwezig is. Eén klik op de naam en het model verschijnt in het rechterframe.
Uitgebreide nomenclatuurregels, zowel voor algemene als voor organische chemie.

Interactieve oefeningen

Bij alle kwantitatieve oefeningen worden de leerlingen, indien nodig, stap voor stap geholpen bij het oplossen ervan.

Meerkeuzevragen van de schiftingsrondes van de Chemie-Olympiades.

 

Verkoopsprijzen

De verkoopsprijzen zijn in Euro, inclusief BTW, verpakkings- en verzendingskosten.
Je kan deze cd-rom bestellen via de webshop
 

cd Chemie Interactief
Multimedia cd-rom
Eenheidsprijzen KVCV-leden
&
schoollidmaatschappen
Eenheidsprijzen Niet KVCV-leden
1 exemplaar
€ 10,00
€ 12,50
2 exemplaren of meer
€ 8,00
€ 10,00
5 exemplaren of meer
€ 4,80
€ 6,00
KVCV
Sectie Onderwijs & Opleidingen

IBAN: BE75 4310 6849 0151 (BIC: KREDBEBB)
p/a Universiteit Antwerpen, Campus Groenenborger, Departement Chemie, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen
0479/601232
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.