Dag van de Wetenschap: KVCV doet proefjes in Technopolis

26 november 2017 10:00 – 17:00
Locatie: Technopolis, Technologielaan, Mechelen, Vlaanderen, Belgium
Categorie: KVCV Centraal

Kom leuke proefjes doen met chemie, zoals superslijm of een badbommetje maken! Misschien heb je altijd al wel eens je handen diep in Oobleck willen steken?! Wat je gemaakt hebt, mag je achteraf mee naar huis nemen. Er zijn ook andere leuke workshops en demo's die de fascinerende wereld van de chemie illustreren. Deelname aan de workshops is gratis, toegangsticket voor Technopolis is wel vereist.

Dit jaar bieden we de volgende experimenten en demo's aan:

  • Maak je eigen badbommetje: Je weet wel, die leuke balletjes die je mee in bad kan nemen waar ze dan lekker bruisen, een leuk geurtje afgeven en een mooi kleurtje geven aan het water. Een ideale cadeatip trouwens :)
  • Superslijm maken: Hier is net veel uitleg nodig. We maken dik, gekleurd, slijm en dat is gewoon heerlijk om mee te prullen en spelen.
  • Oobleck: We zullen ook dit jaar weer Oobleck voor jullie klaarmaken. De glanzende vloeistof die aanvoelt als een harde blok rubber als je er op slaat of over wandelt. 
  • Magische tornado: We zullen dit jaar ook een klokreactie demonstreren waarbij een continu geroerde vloeistof uit zichzelf om de paar seconden van kleur blijft wisselen
  • En we hebben er de olifantentandpasta ook weer bijgehaald: Deze klassieker met het uitbarstend schuim staat telkens garant voor een WOW!-moment.

We zien jullie graag op de Dag van de Wetenschap in Technopolis! Tot dan. Deelname aan de workshops is gratis, toegangsticket voor Technopolis is wel vereist.

 

Alle info over de Dag van de Wetenschap vind je hier.

Kalender

Zoeken