Chocolade... van lelijk boontje tot lekker stuk

28 maart 2017 19:00 – 22:00
Locatie: KU Leuven, Celestijnenlaan 200F, Leuven, België
Categorie: Jong

Spreker: Prof. Imogen Foubert

Chocolade, bijna iedereen is er verzot op. Maar weten we ook hoe, wat, waar, waarom ?

Deze lezing start met een stukje geschiedenis, waarna wat cijfers gegeven worden over de huidige productie en het huidige verbruik. Wordt er in België het meeste chocolade gegeten? Het grootste deel van de lezing wordt besteed aan het toegankelijk uitleggen van het productieproces van chocolade. Tot slot wordt getracht een antwoord te geven op de vraag hoe gezond of ongezond het eten van chocolade nu eigenlijk is.

Deze lezing zal plaatsvinden aan de KU Leuven, campus Arenberg. Precieze gebouw en lokaal wordt later meegedeeld.

Toegang tot de lezing is gratis voor KVCV-leden, Chemika leden betalen 2 EUR, anderen betalen 4 EUR (cash ter plaatse).

De lezing start om 19h00. Na de lezing wordt iedereen uitgenodigd voor een receptie in de wandelgangen.

Inschrijven is niet verplicht maar wordt sterk aanbevolen.

Klik hier om in te schrijven.

Kalender

Zoeken