Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.

 

Woudschoten Chemie conferentie

cropped-dsc-1241-278
Categorie
Congressen
Datum
2018-11-02 09:00 - 2018-11-03 13:00
Locatie
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum - Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist

Namens de voorbereidingscommissie heet ik u van harte welkom op de website van de Woudschoten Chemie Conferentie, de conferentie voor docenten in het scheikundeonderwijs voor havo- en vwo-leerlingen in Nederland. Ik ben zeer verheugd dat elk jaar ruim 300 scheikundedocenten uit heel het land deelnemen. Het toont aan dat deze conferentie inmiddels een onmisbare ontmoetingsplek is geworden voor de familie van chemiedocenten. Het scheikundeonderwijs is en blijft in beweging, als het gaat om de vakinhoud, maar ook als het gaat om onderwijsvormen en thematieken.

Chemie is natuurlijk van alle tijden. Maar hoe mensen denken over chemie, denkbeelden formuleren over de bouw van atomen en moleculen en interactie tussen deze deeltjes, daar vallen wel degelijk jaartallen of tijdsperioden aan te hangen. Lavoisier (1743) wordt erkend als een van de belangrijke grondleggers van de moderne chemie zoals wij die nu kennen. Lavoisiers ideeën hebben vele generaties chemici aangezet tot opstellen van verklaringen, modellen en theorieën. Als we de periode vanaf Lavoisier tot nu (275 jaar) beschouwen, dan zal een ieder van ons ongetwijfeld een aantal chemici kunnen noemen die een inspiratiebron vorm(d)en, bijvoorbeeld vanwege hun (baanbrekende) inzichten en/of (aanstekelijke) enthousiasme voor chemie. In deze conferentie staan we stil bij 275 jaar chemie en inspirerende chemici.

De conferentie begint zoals gewoonlijk met de dio-conferentie op vrijdagochtend 2 november. De dio-conferentie is speciaal ingericht voor docenten-in-opleiding. Daarnaast hebben we, zoals gebruikelijk, goede sprekers die in de lezingen vertellen over hun werk aan het front van de chemiewetenschap en toepassingen daarvan in de maatschappij. Het vrijdagmiddagprogramma biedt een interessant palet aan masterclasses en een onderwijsmarkt. Op de vrijdagavond en zaterdagochtend zijn de lange werkgroepen en lezingen ingeroosterd. Daarin is er ruimschoots gelegenheid om in te zoomen op het thema.

Het belooft wederom een inspirerende en uitdagende conferentie te worden. Ik hoop u te mogen begroeten op vrijdag 2 en zaterdag 3 november 2018.

Dr. Gjalt T. Prins
Voorzitter voorbereidingscommissie Woudschoten Chemie Conferentie

 
 

Alle datums

  • Van 2018-11-02 09:00 tot 2018-11-03 13:00

Powered by iCagenda

Meer activiteiten

Bezoek de website van volgende organisaties om hun activiteiten te bekijken:

C2W | Mens & Molecule