Would you like to add an event to this list? Simply register your event using this form.

 

Technologische oplossingen voor het beheersen van kunststofafval in het milieu

19vasgkafm-cover-www-2
Category
Study days
Date
2019-06-07 09:00 - 17:00
Venue
Ingenieurshuis - Desguinlei 214, 2018 Antwerpen
Telephone
03 260 08 62
Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Slechts weinig plaatsen op aarde zijn inmiddels gevrijwaard gebleven van de verspreiding van plastic afval.  Naast het vervuilingsaspect betekent dit ook een verlies van grondstoffen die mogelijks herbruikt hadden kunnen worden.  Er is een grote nood aan een meer kordate en gecoördineerde aanpak van de levenscyclus van kunststoffen na gebruik.  Daarin kunnen zowel het bijsturen van het gedrag van de consument als (nieuwe) technologische oplossingen een rol spelen.  Deze studiedag gaat specifiek over innovaties waarbij ingenieurs en technologen een bijdrage kunnen leveren aan een grotere circulariteit van kunststoffen, gaande van ‘micro’- tot ‘macroplastics’.  Op deze studiedag willen we creatieve geesten én doeners samenbrengen, en verschillende invalshoeken van het probleem een platform geven.  

 

Deze studiedag wordt georganiseerd door de ie-net expertgroepen ’Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu’ en ‘Chemie & Biochemische techniek’, in samenwerking met VKC. 

Doelpubliek:  o.a. kunststofsector, afval- en recyclagesector, beleidsmakers, milieucoördinatoren, waterzuiveringssector, academische onderzoekers/studenten, FMCG, retail & distributie

 
 

All Dates

  • 2019-06-07 09:00 - 17:00

Powered by iCagenda

More events

Visit the website of following organisations to find out about their events:

C2W | Mens & Molecule